Ιστολόγιο

Τελευταίες Αναρτήσεις

Άνοια και στοματική υγιεινή

Μειώστε την πιθανότητα εμφάνισης άνοιας εφαρμόζοντας καλή στοματική υγιεινή Πρόσφατη μελέτη συσχετίζει το βούρτσισμα των δοντιών, τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα, με την πρόληψη εμφάνισης νόσου Αλτσχάιμερ (AD) Είναι γνωστό πως η υιοθέτηση καλών καθημερινών συνηθειών μπορεί να έχει θετική επίδραση στην μακροπρόθεσμη υγεία και ευημερία του οργανισμού, όμως πρόσφατη μελέτη ανέδειξε συγκεκριμένα την σημασίαΣυνεχίστε να διαβάζετε «Άνοια και στοματική υγιεινή».

Νυχτερινός βρυγμός (bruxism)

Περίπου 10% του πληθυσμού υπολογίζεται ότι σφίγγει και τρίζει τα δόντια του κατά τη διάρκεια του ύπνου. Ο νυχτερινός βρυγμός αποτελεί ένα σύνθετο πρόβλημα που συνήθως συμβαίνει χωρίς να το αντιλαμβάνεται ο ασθενής και συχνά παραμένει αθεράπευτος για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Εφόσον παραμείνει αδιάγνωστος μπορεί να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στα δόντια και τις γνάθους ενώΣυνεχίστε να διαβάζετε «Νυχτερινός βρυγμός (bruxism)».

Οδοντιατρική για παιδιά

Η στοματική υγιεινή και γενικότερα η υγιεινή είναι κάτι που πρέπει τα παιδιά να διδάσκονται και να εκπαιδεύονται σε αυτά από μικρή ηλικία. Ο καλύτερος τρόπος να διατηρήσει ένας άνθρωπος την στοματική του υγεία καθ’ όλη την διάρκεια της ζωής του οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη σχέση που θα αναπτύξει με τον οδοντίατρο από μικρόΣυνεχίστε να διαβάζετε «Οδοντιατρική για παιδιά».

Λεύκανση δοντιών

«Οι μόνοι που αξίζουν το χαμόγελό σου είναι αυτοί που στο δημιουργούν..!» Η λεύκανση δοντιών στη σύγχρονη εποχή γίνεται όλο και πιο διαδεδομένη καθώς οι άνθρωποι όλο και περισσότερο αντιλαμβάνονται την σημασία ενός χαμόγελου που είναι και δείχνει υγιές. Ταυτόχρονα η αυτοπεποίθηση που προσδίδει στον ασθενή η λευκή χροιά των δοντιών του είναι πολύ σημαντικήΣυνεχίστε να διαβάζετε «Λεύκανση δοντιών».

Φόρτωση…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.

Ακολουθήστε μας

Λάβετε νέο περιεχόμενο απευθείας στο email σας.