Λεύκανση δοντιών

«Οι μόνοι που αξίζουν το χαμόγελό σου είναι αυτοί που στο δημιουργούν..!»

Η λεύκανση δοντιών στη σύγχρονη εποχή γίνεται όλο και πιο διαδεδομένη καθώς οι άνθρωποι όλο και περισσότερο αντιλαμβάνονται την σημασία ενός χαμόγελου που είναι και δείχνει υγιές. Ταυτόχρονα η αυτοπεποίθηση που προσδίδει στον ασθενή η λευκή χροιά των δοντιών του είναι πολύ σημαντική για την γενικότερη εικόνα που μεταδίδει στους γύρω του αλλά και για την ίδια την διάθεσή του.

Επομένως για ποιους λόγους να προβεί κανείς στη λεύκανση δοντιών ;

  • Όμορφη και ελκυστική όψη χαμόγελου
  • Συνολική βελτίωση αισθητικής του προσώπου
  • Νεότερη όψη
  • Αίσθηση καθαριότητας και φροντίδας
  • Αυτοπεποίθηση
  • Δόντια απαλλαγμένα από χρωστικές και δυσχρωμίες

Είναι σημαντικό να καταλάβει ο ασθενής πως η λεύκανση δοντιών δεν αποτελεί θεραπεία αλλά μια αισθητική παρέμβαση που σκοπό έχει να αναδείξει ένα κατά τ ‘άλλα υγιές χαμόγελο.

Ποιοι είναι οι διαθέσιμοι τρόποι να λευκάνει κανείς τα δόντια του; :

  • Λεύκανση στο ιατρείο (με διάρκεια περίπου 20′ η συνεδρία)
  • Λεύκανση σπιτιού με ειδικά προσαρμοσμένους νάρθηκες λεύκανσης στο στόμα του ασθενούς (διάρκεια πρώτης θεραπείας περίπου 10-15 μέρες)
  • Λευκαντικά που κυκλοφορούν στο εμπόριο όπως οδοντόκρεμες, μηχανήματα λεύκανσης

Τα λευκαντικά που χρησιμοποιούνται για την λεύκανση των δοντιών περιλαμβάνουν στην σύνθεση τους χημικούς παράγοντες (όπως το υπεροξείδιο του υδρογόνου ή το υπεροξείδιο του καρβαμιδίου) που αν δεν γίνει η χρήση τους με τον κατάλληλο τρόπο υπάρχει περίπτωση να οδηγήσουν σε ευαισθησία των δοντιών. Αυτός είναι ο λόγος που ο κατάλληλος ειδικός για να σας καθοδηγήσει είναι ο οδοντίατρος.

Ο οδοντίατρος θα κρίνει εάν το στόμα είναι σε κατάσταση υγείας μέσα από μια κλινική εξέταση και εάν ο ασθενής δύναται να προβεί σε λεύκανση των δοντιών του ή αν προέχουν άλλες θεραπείες του στόματος. Επίσης ασθενείς με γενετικές δυσχρωμίες ή λευκές κηλίδες από κατανάλωση φθορίου σε παιδική ηλικία θα χρειαστούν πιο εξειδικευμένη αντιμετώπιση.

Τέλος, το κάπνισμα, η κατανάλωση καφέ, τσαγιού και άλλων χρωμογόνων ουσιών μπορούν σημαντικά να παρεμποδίσουν το θεραπευτικό αποτέλεσμα και καλό θα είναι να αποφεύγονται. Ασθενείς με τερηδόνες και περιοδοντική νόσο αποτελούν αντένδειξη της συγκεκριμένης παρέμβασης, τουλάχιστον εως ότου αντιμετωπιστούν. Όπως σε κάθε θεραπεία έτσι και στην περίπτωση της λεύκανσης το σημαντικότερο είναι ο ασθενής να απευθυνθεί σε έναν ειδικό της εμπιστοσύνης του ώστε το αποτέλεσμα να είναι το επιθυμητό και να μην τεθεί η υγεία των δοντιών του σε κίνδυνο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s